2009. június 1., hétfő

ÉM-23

Lentiben töltöttünk pár napot egy beszállítói audit miatt és kedves kollégánk ajánlotta a Hubertus Fogadót, a webén sokkal szebb képek találhatóak, mint amit én csináltam, de sajnos csak a telefonom volt kéznél.
A Fogadó panzióként is működök, ahol elég sok külföldi vendég lakik.
Az étterembe egy hét alatt többször is voltam, általában 14 óra után érkeztünk és teljesen üres volt.
A teraszról a kilátás nagyon kellemes és pihentető.
Az étlapon elég sok étel szerepel, bár a vegetáriánusok nem bővelkednek a választásban. A szokásos rántott sajt, rántott gomba, rántott zöldségek, stb.
A levesek amit ettünk semmi extrát nem hoztak, általános ízvilág, minimális méret.
A főétel viszont bőséges volt. Egy alkalommal pulykamellet ettem, kövön sütve, salátával. A pulykamellet sajnos nyakonöntötték kakukkfűvel, ami elég dominánssá vált.
Máskor aszaltszilvás csirkemellet ettem, ami viszont finom volt. Nem volt túl fűszerezve, nem volt volt túl sütve, hanem teljesen korrektül volt ízesítve. Az adag is megfelelő volt.
Desszertnek túró felfújtat ettünk, ami nem hagyott bennem maradandó élményt. Kollégám szerint a somlói is az átlagnál alacsonyabb teljesítményt mutatott.
Végül a kávé. Vagyis a kávéból készült kapucsínó.
A kávéról alkotott véleményem az utolsó pár hétben megváltozott. Addig mindenhol megittam a kapucsínót, bárhogyan készítették. De eljött az idő, hogy kaptam a férjemtől egy nespresso kávéfőzőt. Aki egyszer megkóstolja, sajnos elbukik és feltétlen híve lesz, én így jártam. Úgyhogy az a kapucsínó amit itt ittam, lehet fél évvel ezelőtt még ízlett volna, most sajnos katasztrófa volt. Bár azt eddig sem értettem, hogy ha kapucsínót kérek, miért gondolják azt, hogy elég a kávéra tejszínhabot fújni? És miért nem TEJHAB-ot? Szerintem egy étteremben ez a minimum, hogy a kapucsínót tejhabbal készítsék.

Értékelés: 4 pont

Nincsenek megjegyzések: