2013. április 24., szerda

Mákos guba


A férjem ma délelőtt meglátott a hűtőben egy pici zacskó darált mákot, már karácsony óta rakosgatom, kidobni nem akartam, ahhoz viszont kevés volt, hogy süssek valamit belőle. Nekem nem jutott máig sem eszembe, hogy egy adag mákos gubához viszont éppen elég a mennyiség. Közölte is, csinálhatnál mákos gubát. Hihetetlen, de teljesen elfelejtettem, hogyan is kell csinálni, úgyhogy a neten az keresgettem, igaz nem sokáig az első recept tetszett és elkészítettem. 
recept erről az oldalról. Én a klasszikus mákos gubát készítettem, hab nélkül és a másodikban szereplő vanília sodót főztem hozzá. 
Mennyei lett, de ismét meg kell dicsérnem a kis konyhai gépemet, mert csodás krémet kavart, amit már csak gőz fölött össze kellett főznöm. 
Természetesen Emma egy harapást evett belőle...
A két kép készítése között pontosan egy hónap telt el, tél és nyár. Na de hol maradt a tavasz???

Itt a barátnőjével éppen repülni tanul...

Nincsenek megjegyzések: