2008. október 26., vasárnap

ÉM-13


Amikor Harkány vagy Siklós vagy Villány felé járunk soha, de soha nem felejtünk el betérni a Tenkes Csárdába. Aki szereti a hagyományos konyhát (paprika, sertés, zsír, sertészsír, stb. ), annak ajánlom ezt az éttermet. Pár évvel ezelőtt Marcsi kolléganőm ajánlotta, mert szerinte kihagyhatatlan. Igaza volt. Sőt Harsányi Levente a Rádió 1 műsorában rendszeresen megemlíti. Tehát van benne valami. Mi (már gyakorlott Tenkesbe járók) mindig foglaltatunk helyet, mert hétvégén üres asztal ritkán van. Belépve egy hagyományos, tradicionális étterembe érünk, van kemence, füzér paprika, birkabőrös lóca, cigány zenekar....
Ugyan ez mondható az ételekre is, van hagyományos, tradicionális (kedvencem a tenkes gulyás) de az is talál fogára valót, aki a könnyebb ételeket szereti. Az ízek teltek, pompásak, a méretek megfelelők. A kiszolgálás kedves, közepesen gyors, barátságos. A pincér ajánlatát, javaslatait mindig meg kell hallgatni és megfogadni.
Fontos a kenyér házi sütésű! Tehát kötelező megkóstolni.
Desszertet viszont nem szoktunk fogyasztani, mert igen aprók bár finomak.
Ár szempontjából nem tartozik az olcsó éttermek közzé. Mi 12.500,- Ft-ot fizettünk négyönknek, úgy hogy semmi alkoholt és semmi desszertet nem fogyasztottunk,viszont rengeteget ettünk. Szeretném megjegyezni elégedetten távoztunk.

Értékelés: 10 pont

Nincsenek megjegyzések: