2009. október 18., vasárnap

ÉM-32

Már látom, hogy Emőke barátnőmnek felszalad a szemöldöke. Ugyanis megszegtem egy ígéretet, hogy a Vapiano -ba vele megyek először. Bocsánat :(
Másodszor??
Ma a borús időjárás arra késztetett, hogy ne főzzek, hanem menjünk el étterembe és ott együk meg a vasárnapi ebédet.
Elsőre nagyon jó ötletnek tűnt az olasz gyorsétterem. Másodjára már nem annyira, mivel a Petőfi utcát sétáló úttá alakítják, így a környéken nincs parkoló. Úgyhogy kisebb túra után, melyben egy kis sziklamászás is volt a járdákat helyettesítő deszka-pallók miatt.
Kalandtúránk során meglepve tapasztaltuk, hogy minden étterem zárva van, gondoltuk a Vapiano-ban sem lesznek sokan. Nagyot tévedtünk, teli volt.
Belépéskor kapunk egy-egy kártyát, melyre a fogyasztást húzzák le és távozáskor a kártya visszaadásával látják a fogyasztásunkat és lehet fizetni.
Elég nehezen tudtunk választani az olasz tészták, saláták, levesek és pizzák között. Végül a pizza mellett döntöttünk, igazi vékony tésztás olasz pizza. A pasta pultnál rengetegen álltak sorba, de nagyon gyors volt a kiszolgálás.

A képen látható készülék rezegni és csipogni kezd, ha kész a pizza és mehettünk érte a pulthoz.
Nagyon finom volt a pizza, de a vegetáriánusok is bőséges választékot találnak az étlapon.
A kávézó részlegben csak az édességet próbáltuk ki, panna cotta, csoki torta. A férjem szerint a csoki torta olyan semmi volt. Se nem rossz, se nem jó, ehető. A panna cotta ellen én semmi kifogást nem emeltem.
Távozáskor 6000,- Ft-ot fizettünk borravalóval.
Ígérem Emő visszamegyek veled, mert az étlap még sok-sok finomságról tanúskodik.

Értékelés: 7 pont.

A képek telefonnal készültek....

Nincsenek megjegyzések: