2012. április 1., vasárnap

Csokis-diós szelet

A kép nem a legszebb, de sajnos ez a süti nem néz ki jól, ennek ellenére nagyon finom lett.
Ma babgulyást főztem, Norbi evett belőle és utána közölte, most jöhet a palacsinta. A szemem kerekedett, óóó még sütnöm kellett volna palacsintát??? Tudtam, hogy ahhoz ma nincs kedvem, viszont csomó dió van a hűtőben, tegnap este pedig láttam egy egyszerű diós süti receptet a szeretlekmagyarország.hu oldalon : recept Annyit változtattam rajta, hogy diólikőrbe áztattam a diót és öntöttem hozzá egy kis rum aromát.

A sütemény megsült, büszkén mutatom a páromnak. Erre ő, már megint krém nélküli, akkor ez egy muffin őzgerinc formában??? Szemöldököm ismét felszaladt a hajamig, jó akkor csinálok bele krémet. Az agyamba kattogtak a kerekek, milyen krémet tudok most gyorsan összeütni, aztán beütöttem a keresőbe a csokikrém szót és ezt dobta ki harmadiknak. Sajnos ide nem tudok hivatkozást tenni, mert azóta sem találom.

Krém receptje: 1 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejszín, 1 tábla étcsokoládé

Gyenge tűzön a vajat felolvasztottam belekevertem a lisztet, kicsit kavargattam és ráöntöttem a tejszínt, tovább kavargattam. Párhuzamosan forró víz felet megolvasztottam a csokit és ezt a tejszínes trutyiba beleöntöttem. Addig kavargattam, míg be nem sűrűsödött. Miután kihűlt megkentem vele a kettévágott süteményt és a maradékkal beborítottam. Jelzem a végeire nem lett elég, legközelebb több krémet csinálok...

Így lett a diós süti krémes is.

Nincsenek megjegyzések: