2012. április 7., szombat

Gundel palacsinta

Ma ismét belém hasított a felismerés, hogy rengeteg dióm van még, mindig arra gondoltam, hogy majd sütök zserbót. Nos nem zserbó lett ma sem, hanem Gundel palacsinta. Vagyis nem az eredeti recept alapján, hanem a könnyített változat. Így nem is nevezhető Gundel palacsintának, hanem csak diós palacsinta.
Sütöttem palacsintát, készítettem tölteléket és porból csoki öntetet.
Csak a töltelék receptjét írom le: 20 dkg darált dió, 2 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1 vanília cukor, 1 k.kanál rum aroma.
Ezeket összefőztem egy edénybe és kész is a töltelék.

Nálunk már tegnap sikerült a sonkát szétfőzni és családunk legkisebb tajga újabban csak állva hajlandó enni, nehogy lemaradjon valamiről :) .
A tavasz is megérkezett:

Nincsenek megjegyzések: