2013. október 14., hétfő

Birsalmás muffin





Két hete birsalmasajtot készítettem, tényleg jól sikerült, de rengeteg lett. Már mindenkinek adtam és még mindig volt egy nagy tepsivel. Ezért elkezdtem receptért kutatni, vajon mit lehet belőle készíteni. Ez a birsalmás muffin a legegyszerűbb amit lehet vele kezdeni, viszont gyors és nagyon finom. 
A receptet ismét Citromhab oldaláról vettem .

Annyi változtatás tettem bele, hogy nem birsalma lekvárral sütöttem, hanem birssajttal. 
100 g étcsokoládé,
100 g vaj,
1 tojás,
100 ml tej,
100 g cukor,
100 g natúr joghurt,
200 g liszt,
1 kk sütőpor,
1/2 kk szódabikarbóna,
1 csipet só,
12 kocka birsalmasajt.

Az étcsokit gőz fölött olvasztottam meg, míg a vajat mikroban, (az eredeti receptben gőz fölött történik a vaj olvasztása). Összekevertem és hozzátettem a többi hozzávalót és simára kavartam. A muffinsütőbe kapszlikat tettem és egy kanál masszát helyzetem bele, rá a sajtot, rá egy újabb kanál tésztát. 
Előmelegített sütőben kisütöttem. Az egész sütögetés nem tartott tovább egy óránál. A maradék tésztából 5 picike muffin lett, amit a férjem töltött meg kindercsoki darabkákkal, és duplacsokisnak nevezte el. 

Pár kép a nyárról:







Nincsenek megjegyzések: