Két hete birsalmasajtot készítettem, tényleg jól sikerült, de rengeteg lett. Már mindenkinek adtam és még mindig volt egy nagy tepsivel. Ezért elkezdtem receptért kutatni, vajon mit lehet belőle készíteni. Ez a birsalmás muffin a legegyszerűbb amit lehet vele kezdeni, viszont gyors és nagyon finom.
A receptet ismét Citromhab oldaláról vettem .
Annyi változtatás tettem bele, hogy nem birsalma lekvárral sütöttem, hanem birssajttal.
100 g étcsokoládé,
100 g vaj,
1 tojás,
100 ml tej,
100 g cukor,
100 g natúr joghurt,
200 g liszt,
1 kk sütőpor,
1/2 kk szódabikarbóna,
1 csipet só,
12 kocka birsalmasajt.
Az étcsokit gőz fölött olvasztottam meg, míg a vajat mikroban, (az eredeti receptben gőz fölött történik a vaj olvasztása). Összekevertem és hozzátettem a többi hozzávalót és simára kavartam. A muffinsütőbe kapszlikat tettem és egy kanál masszát helyzetem bele, rá a sajtot, rá egy újabb kanál tésztát.
Előmelegített sütőben kisütöttem. Az egész sütögetés nem tartott tovább egy óránál. A maradék tésztából 5 picike muffin lett, amit a férjem töltött meg kindercsoki darabkákkal, és duplacsokisnak nevezte el.
Pár kép a nyárról:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése