2008. július 15., kedd

Esküvő, ÉM-8



Szóval megtörtént. Szilvi kolléganőnk férjhezment. A nagyon nagy meleg ellenére, gyönyörű esküvő volt. Az rendezvény a kenderesi Horthy Kastélyban volt. A kastély nagyon impozáns és a sivatagi forróság ellenére a vastag falai miatt hűvös. Az Anyakönyvezető a parkban adta össze az fiatal párt. Mivel nem kaptam felhatalmazást, hogy részletesen írjak a lakodalomról rátérek az ételekre.
A Horthy Kastélyban szuper konyha működik! Pontosabban szuper szakács. A menü az alábbi volt:
Fácán húsleves, birka pörkölt (Danyi Pista bácsi keze által), sültes tál (kijevi jércemell, párolt pulyka mell, burgonya püré, barackos rizs), saláták. Éjfélkor sült fácánt és nyárson sült malacot (Szalay Péter keze nyomán) szolgáltak fel salátákkal, dinnyével. Természetesen sok-sok sütemény.

Szilvi már napok óta arról álmodott, hogy kevés lesz a sütemény, jelentem nem! Az étel rengeteg volt és nagyon finomak. Kolléganőimmel megbeszélve nagyon jól éreztük magunkat a lakodalomban és istenieket ettünk. A felszolgálás nem volt tökéletes, mivel a Kastély része a helyi szakképző iskolának, ezért gyakorlat képen a tanulók szolgáltak fel. Idővel belejönnek. Így az összképet és pontszámot a felszolgálás hiányossága lerontja.

Értékelés: 8 pont

Nincsenek megjegyzések: