2008. július 22., kedd

ÉM-10

A Betléri Kastély képei pár bejegyzéssel lentebb látható. A kastély gyönyörű monstrum, rengeteg nehézkes és légies bútorral. Mivel az utolsó tulajdonosa picit kedvelte a vadászatot és sikeres útjairól haza is hozta az áldozatokat, teli van kitömött afrikai állatokkal. Láthatunk egy néger gyermek múmiáját is, remélem szegénykét nem vadászta le... Akinek van lehetősége nézze meg a Kastélyt, mert szinte érezni lehet az utolsó tulajdonos ottlétét. Tudni kell, hogy Andrássy Gyula volt az utolsó tulaj, aki feláldozta örökségét, vagyonát, birtokait egy opera énekes szerelemért. Később a család megenyhült és megkapta Betlért és Krasznahorkát. Az egész kastélyban, sőt még a Krasznahorka várban, a mauzóleumban is ez érezhető a sírig és még utána is tartó szerelem. Na ennyit a szerelmesekről.
A Kastély udvarában, eldugva van egy étterem, Majeri. A fiatal felszolgálók igazán előzékenyek voltak, bár magyarul egy szót sem szóltak, ezért németül kellett a magyar étlapból választanunk. Érdekes helyzet volt.
Andival levest is rendeltünk, ő fokhagymát, én hagymalevest. Mindkettő ízletes volt, de csontlé alapot ízesítettek, semmi krém, semmi extra. Ezután frissen sülteket fogyasztottunk, melynek nagysága pont elég volt, de átlagos ízekkel. Desszertet nem rendeltünk, mert aznap a magyaroknak !!! éppen akció volt. Aki rendelt kávét, kapott hozzá kalácsot. Ezt írták a szórólapra. A kalács igaz nem kalács volt, hanem áfonyás sütemény, de fincsi.
Összességében elégedett voltam az étteremmel, az árai meg az otthoniakhoz képest minimál, átszámítva az ebédért 5670,- Ft-ot fizettünk (4 fő), ez hihetetlenül alacsony volt.


Értékelés: 6 pont.

Nincsenek megjegyzések: