2010. augusztus 14., szombat

Elmentünk Holdazni


Hogy mit is jelent? Az elmentünk napozni ellentettje.

Tegnap (2010. 08. 13.) megrendezték ország szerte a fürdők éjszakáját.


Véletlenül hallotta a férjem a délutáni hírekben, - nem volt nagy hírverése - hogy több mint 40 fürdő lesz nyitva hajnali 2-ig és mindenhol kapcsolódik hozzá valamilyen rendezvény.

Mi Dagály pártiak vagyunk, úgyhogy odamentünk, a belépő 2200,- Ft/ fő volt és 21 órától lehetett bemenni. Persze mi kis sietősek már fél 9-kor a bejáratnál álltunk, a túl jó forgalom miatt és a félelemtől, hogy kígyózó sorok lesznek.

Hosszú sorok nem voltak, sőt szinte alig lézengett ember, 22.00 óra körül kezdtek szállingózni, de mikor éjfélkor eljöttünk nem, még akkor sem lehetett tömegnyomorról beszélni.

Mi mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, a víz kellemes volt, minden csobogót ki tudtunk próbálni és nyugodtan és kényelmesen tudtunk elnyúlni a gyógymedencében.

A hirdetmény szerint retro partit is szerveztek, ezt nem vettük észre, mert igen gyenge volt zeneileg a felhozatal az összevállalgatott CD-t fél óránként újraindították.

Aki akart ihatott koktélt, sört, alkoholt, ehetett lángost, sült krumplit.

Sokan kis hátizsákokkal érkeztek, melyben ott lapult a pálinka vagy a vodka, a meleg medencében iszogattak, a gőz pedig folyamatosan házipálinka illatot szállított a többi fürdőző felé J. Holdazni nem tudtunk, mert végig felhős volt az ég.

Éjfél előtt elindultunk hazafelé – miután láttam, hogy több fürdőző feje belebukik a medencébe az álmosságtól – és amint az autóba ültünk óriási vihar tört ki, állítólag piros riasztás volt.

Nincsenek megjegyzések: