2010. augusztus 22., vasárnap

Neked mi jut eszedbe?

Mikor sütöttetek utoljára szalonnát? És mi jut eszedbe a szalonnasütésről?

Gondolom és remélem, hogy mindenkinek van élménye azokról a nyárestékről, amikor a fiúk megrakják a tűzet, a lányok előkészítik a szalonnákat, a hagymát, krumplit és az italokat.

Másoknak táborok jutnak az eszükbe, ahol tanári irányítással készítették a sült szalonnákat, zsírtól csöpögő kenyereket ettek a srácok a lányok húzogatták a szájukat, hogy nem szeretik a zsíros deszkát. Ettől függetlenül mindenki úgy emlékszik rá milyen jó volt a tegnap este.

Míg másoknak beugrik a kép, folyópart, pecázás, halnélküli nap és óriási szalonnasütés, nagy buli, haverok.

Biztos vagyok benne, hogy most mindenkinek bevillant egy-egy kellemes este, egy illat, a füst keringése, a tűz lángolás, egy barát, családi események.


Szóval a szombateste pont ilyen volt, az időjárás bársonyosan meleg volt, a szél nem fújt, még mindig elég későn bukott le a nap és rengeteg szúnyog repkedett. Úgyhogy tényleg tökéletes este egy jó szalonnázáshoz.

A nem tervezett esti partit fél óra alatt hoztuk össze baráti családunknál Zoliéknál. Köszönöm, hogy mindig lelkesednek egy jó vacsoráért, egy kellemes esti programért, mégha egész nap dolgoztak akkor is. Amikor felhívtam feleségét Mariannt gondolkodás nélkül igent mondott, hogy menjünk nyugodtan és a férje gyermekeivel (Zolika és Alex) azonnal elkezdték építeni a tűzrakó helyet.

Mi elmentünk bevásárolni és mire besötétedett már sütöttük is a szalonnát.

Már el is felejtettem, hogy milyen egy nyugodt szombat este a szabadban, végig beszélgetve és millió szúnyogcsípést begyűjtve. J

Nincsenek megjegyzések: