2010. január 23., szombat

ÉM-41

Kép innen

Általában negyed évente járunk úgynevezett telepvezetői értekezletre, ilyenkor az alföldi régióban is eltöltünk egy napot és a dunántúli régióban is. Az értekezlet után minden esetben megebédelünk. Még decemberben voltunk Cegléden és az egész délelőttös program után a Imregi Étteremben étkeztünk és vezettük le a felgyülemlett feszültséget.

Kollégám előre lefoglalta az asztalokat de nem választottunk előre menüt, hanem mindenki maga választott az étlapról.
Sajnos 10 percet késtünk és egy másik előre jelzett csoport már megkezdte a rendelését. Mivel ők is autókkal jöttek a falatnyi parkoló megtelt és nekünk már csak a sáros útszélen jutott hely.
Maga az étterem nagyon kellemes, hagyományos módon van berendezve, a falak kitüntetésekkel, díjakkal vannak díszítve és aki először téved be öt perccel az érkezés után tájékoztatás kap arról, hogy hely az Imregi család tulajdona. Összességében a légkör, a milliő egy kellemes, családias éttermet éreztett.
Mint már említettem az előttünk érkező csoport az italát rendelte, mikor mi elfoglaltuk helyeinket. Innentől kezdve mindenhez 30 percet hozzá kell adni.
A kedves pincérnő a székfoglalás után 30 perccel később érkezett, hogy felvegye az ital rendelést. Az ételrendelés is hasonlóan zajlott, félórával később. Az étel kínálat bőséges, házias, tradicionálisan magyar.
Figyelmeztettek, hogy az adagok óriásiak. Kollégám az javasolta, hogy párban fogjunk össze a leves kérdésben, mert egy adagból ketten is jól laknak. Persze senki sem hitte el. Mi természetesen a tárkonyos ragu mellett tettük le a voksunkat, de volt aki babgulyást vagy sima gulyást rendelt.
Az étlapon örömmel tapasztaltuk, hogy rengeteg zöldköretes főételt tartalmaz, mi lányok kapva kaptunk az alkalmon és a natúr csirkemell mellé azt kértük.
A desszert kínálat főleg palacsintából állt, de abból legalább 6 féle és nem az alap lekvárost vagy túrósat kínálták.
A rendelés felvétele után 60 perccel meghozták a leveseket, óriási adagok, mindenki külön tálba kapta és onnan lehetett szedni. Egy - egy adag kb. három embernek elég, úgyhogy megkezdődött a cserebere, adok ilyet, ha átküldöd a tied című levesestál tánc.
Miután mindenki végigette a másik levesét és jóllakott, elkezdődött a végeérhetettelen történetek mesélése, mert hogy fél óra múlva sem hozták a főételeket. Be kell vallani nem az éhezés miatt, hanem a felesleges időtöltés már kezdte feszülté tenni a társaságot.
Meghozták a húsokat, ismét óriási adagokat. Ekkorra már senki nem volt éhes és szomorúan tapasztaltuk, hogy minden zöldköret állott, hideg, főtt fagyasztott finomfőzelék zöldséget jelent.
Ettől függetlenül a hús ízletes volt, a fűszerezés házias. A köretet félretoltuk, a maradékot becsomagoltattuk.
Desszertre már nem maradt időnk, úgyhogy távoztunk.
A társaság nagy része elégedetten távozott az étel kapcsán, de az idejét mindenki sajnálta.
Árban közép kategóriásnak nevezném, kb. 4000,- Ft / fő egy teljes ebéd, alkohol nélkül.
Értékelés: 5 pont.

Nincsenek megjegyzések: