2010. január 18., hétfő

ÉM-40

A Bavaria Hotel és Étterem honlapján olvasható, hogy Bécs és Budapest között fél úton 1-es főút mellett található az étterem.
Mi Bécs irányából utaztunk Budapest felé és az M1-ről letértünk az 1-es főútra, hogy keressünk egy éttermet, ahol elfogyaszthatunk kellemes környezetben egy kellemes vacsorát. Első próbálkozásunk nem sikerült, mert egy zártkörű rendezvény közepébe csöppentünk be. Ezután megfogadtuk, hogy az első étteremnél megállunk és eszünk. Így kötöttünk ki az abdai Bavaria Étteremnél. Abda mi csak Radnótiról ismerjük, éttermeiről nem.
Mivel karácsony után szilveszter előtt az emberek nagy százaléka otthon van és a karácsonyi maradékból rendez morzsavacsorát, ezért totálisan üres volt az étterem. Vagyis remélem, hogy ezért...
Így kitüntetett figyelembe részesültünk, mert csak velünk foglalkozott a pincérnő. Ami a végén már zavaró volt.
Az étlap nem nyújt
A berendezés, a színek átlagosak voltak, narancssárga, az asztalokon mű virág, a falban látványkandalló, aki berendezte kevés fantáziával rendelkezett. Az étlap sem a szakács fantázia dússágáról tanúskodott és az első desszert amit kiválasztottam, természetesen nem volt. (csokihab tésztában)
Lehangolóan hatott rám, hogy laminált lapokat fűztek össze, étlap gyanánt, ami ki volt lyukasztva és összefűzve, néhol az ételek képére nyomtatták a szövegeket, ezért olvashatattlanná vált. A honlapra sokkal rendezettebben és olvashatóan tették fel a kínálatot.
Az ételek stílusa sváb gasztronómiára hasonlított legjobban, de arányaiban sok halat is készítenek. A vegetáriánusokra csak a gnocchi hozhat felüdülést.
A leves és a főétel, amit fogyasztottunk semmi különlegességet nem hozott, kivéve hogy ez idő alatt, végighallgathattuk a pincér hölgy, a szakács és talán egy konyha lány beszélgetését, az élet keménységéről. Ők a konyhában tárgyalták elég hangosan a napi gondjaikat és közben vacsoráztak, mert hallatszodott villa és kanál csörgés. Az ételek íze, mint már említettem semmiféle nyomott nem hagyott bennünk. Semleges volt.
A gesztenyepüré kifejeztetetten lelombozó volt. Kevés gesztenye, sok hab.
Gyorsan fizettünk és távoztunk. Az árak is közép kategóriásak voltak.
Értékelés: 3 pont

Nincsenek megjegyzések: