2010. november 28., vasárnap

Chefparade

Tegnap olasz karácsonyi süteménykészítő tanfolyamon, oktatáson voltam Gabi barátnőmmel.

A Chefparade szervezésében tartották az oktatást. Erre gastro oktató központra a férjem akadt rá és az ő ötlete volt, hogy keressünk egy számunkra tetsző tanfolyamot és még idén próbáljuk ki.

Az ötlet annyira jól sikerült, hogy januárban is el szeretnénk menni egy-két oktatásra.




Az órák három órásak, bár hosszabbra nincs is szükség, mert így is sok információt kapunk és ennyi állás, gyurkászás, vagdosás után igazán kifárad az ember lánya.

Nekünk Csiszér Dóra volt az oktatónk, egy fiatal lány, aki profin és nagy szakértelemmel, empátiával vezette végig az órát.

Mindkettőnknek tetszett, hogy mikor odaértünk – kicsit későn, mert Nina nyusziját kerestük 20 percig, ami persze nem lett meg – bemutatták a főzőasztalokat, ahol már minden hozzávaló, edény, eszköz elő volt készítve. Kötényt ragadtunk és belekezdtünk a Panettone-ba. Az órán 12-en vettünk részt, pont tökéletes méret, mert még mindenki hall mindent, mindenkire lehet figyelni.



A sütemény érdekessége, hogy virágcserépbe kell sütni és több napig is megőrzi a frissességét, ha nem vesszük ki belőle. Fontos, hogy a cserepet, cserepeket előtte áztassuk be vízbe 2-3 órára és szárazra törölve tegyük bele a kelt tésztát, miután jól kivajaztuk.




Be kell vallani, hogy mi Gabival nem kezdő sütősök vagyunk, úgyhogy minden nagyzolás nélkül mondhatom, a mi sütink lett a legszebb. A képen a hátsó öt cserép a miénk.


Ezután, eközben – mivel a tészta kellt- a Panforte Senese édességét készítettük el, hát be kell vallani, elég édes, gej édesség, nem nyerte meg a tetszésünket.



Miután betettük a cserepeket sülni, jött a Gabi kedvence a Cantucci biscotti, azaz a mandulás keksz. Természetesen megint a miénk lett a legszebb J. Nagyon finom lett, bár melegen nem az igazi, fontos, hogy még melegen kell szeletelni, mert különben az egész mogyorók, mandulák nem vághatóak.

Szóval mindezt három óra alatt elkészítettük és közben nagyon jól éreztük magunkat. Aki egy kis főzési kikapcsolódásra vágyik, szívből ajánlom, kellemes szórakozás.

1 megjegyzés:

Barbara írta...

Nagyon jó lehetett. :) Nekem az jön le a képekről, hogy nagyon profi eszközöket használhattatok, látszik, hogy igényes rendezés. Azért én szívesen megkóstolnám a középsőt is. De tulajdonképpen mind a hármat...