2011. január 8., szombat

Palacsinta


A palacsinta receptet Eszter kolléganőmtől kaptam. Hónapok óta hordozza be az irodába a palacsintáját és mi mindig jóízűen pusztítjuk el. Viszont a receptet csak most tudtuk kihúzni belőle. No, nem azért mert nem akarta a titkot átadni, csak mindig elfelejtettük.
Ő mindig kerekre csinálja, nekem könnyebbnek tűnt a maci alakú tojássütő formában kisütnöm. Lényeg, hogy ez a palacsinta sokkal sűrűbb, mint a normál, úgyhogy kicsi amerikai típusút lehet belőle készíteni.
A RECEPT:
0,5 kg túró, 20 dkg liszt, 4 tojás, 2 teáskanál sütőpor, pici citromlé, pici citrom héj, pici cukor (én édesítőt használtam), 2,5 dl tej.
Mindent összekeverünk, kivéve, hogy a tojások fehérjét felverjük és azt keverjük bele a masszába. Ha túl sűrű, több tejet is lehet bele tenni.

Mi nagyon szeretjük, remélem másoknak is ízleni fog.

1 megjegyzés:

Barbara írta...

Szia! milyen fajta túró kell hozzá? Krémesebb, vagy darabosabb?

És az adagból hány darab lesz? Mondjuk hány darab maci?