2009. augusztus 16., vasárnap

ÉM-29

Ismét a Balaton déli partján jártunk, a 7-es út mellett már többször feltűnt egy park, mely a szocilaizmus idejéből mutat be katonai gépeket. A park mellett található (közös parkoló) a Piroska Csárda .
Az étterem teljesen üres volt, mint kiderült a parkolóban a parkot megtekintők autóik álltak. Az igazsághoz tartozik, hogy 15.45. volt, tehát sem ebéd, sem vacsora idő.
Így tökéletes asztalt találtunk magunknak, a pincér rögtön jött, hozta a rendelt vizeket. Az étlapon rengeteg féle étel volt. Örömmel tapasztaltam, hogy a vegetáriánusok kedvükre válogathatnak. Sőt még tök- és zöldbab főzeléket is felszolgáltak.
Mindig dilemmázok, hogy leves és főétel vagy leves és desszert kombinációját válasszam.
Most a második variációt jelöltem meg. A leves átlagos volt, viszont a desszert kárpótolt érte.
Rendelés alatt megérkeztek az esti vagy a hétvégi cigányzenészek, hogy berakják a cimbalmukat. Igazából nem derült ki számunkra, hogy mikor is fognak zenélni.

A mákos gubám:

Az étterem kellemes benyomást hagyott bennem, igaz szokatlan volt, hogy egyedül voltunk vendégek. A kiszolgálás is megfelelő volt, az ár sem volt megrendítő. Mindenhol rend és tisztaság, a toalettet egy labirintus végére helyezték el, de abszolút rendben volt. Meg kell vallani, hogy a csárda egy nyugodt vezetés benyomását keltette, olvastam a web oldalukon, hogy több évtizedes múltra tekintenek vissza, de nem volt kiemelkedő, nem volt egyedi.

Értékelés: 5 pont.

Nincsenek megjegyzések: