2011. március 15., kedd

ÉM-60

Kis csapatunk Nyíregyházán töltött két napot és első este a Anno Étteremben vacsoráztunk. Középkori étteremben még soha nem jártam – nem is tudom, hogy maradhatott ki J -, mert mindig visszatartott, hogy kézzel kényszerül az ember enni. Tudom, nem kötelező, de akkor is zavart. Ezen az estén csak mi voltunk az étteremben, ami szokatlan volt, de állítólag a nyíregyháziak hétvégén járnak ide.

Mikor beléptünk sötétség fogadott és halk zene, mindenhol gyertyák égtek és páncélosok álldogáltak. Egy pincérnő kísért a helyünkre és felvette az italrendelést.

A kiszolgálás iszonyat lassú volt kb.30 perc múlva kaptuk meg az italainkat, akik pálinkát ittak panaszkodtak, hogy nem megfelelő minőségű, én a forróteára nem mondhatok panaszt.


Kihozták az étlapot, melyben elég sok féle étel volt felsorolva, legtöbben fácánlevest rendeltünk. A levest kb. 1 óra múlva hozták ki, már mindenkinek kopogott a szeme az éhségtől. Az elvárásokat igencsak alulmúlta az étel íze. Mindenki várta, hogy eszik egy finom, ízletes fácánlevest, de kaptunk egy forró húslevest, gyengén elkészítve.



Főételt nem rendeltünk, mert a csapat egybensült malacot fogyasztott, ez az étel viszont nagyon ízletesen, kellemesen volt elkészítve. A malac meg volt töltve valami májas töltelékkel, ami még finomabbá és élvezetessé tette. Körítésként kaptunk különféle krumplikat rosszul elkészítve, káposztát, almát középkori módon. Nem kellett kézzel enni, mindenki kapott evőeszközöket.

A desszertet kevesen kóstolták meg, én sem mertem vállalkozni rá, hiszen a malackából rengeteget ettünk. Akik viszont rendeltek, egyhangúlak arra szavaztak, hogy nagyon jó volt.

Az asztalok felett csengő lógott, hogy a pincérnőt tudjuk hívni, sajnos vagy mi ráztuk rosszul, vagy halkan szólt. Az üdítőket nagy korsókban hozták ki, sajnos a kólák gépiek voltak, ami a sokat rontott az élvezeti értékén.

Értékelés: 4 pont

Nincsenek megjegyzések: