2010. március 7., vasárnap

ÉM-45

Minden egyes alkalommal, amikor elindulok a munkahelyemről ebédelni számba veszem a lehetőségeket. Guisto, Vodafoneház, Haller Garden, Cafe Sempre, Réparozi és még sorolhatnám. Ilyenkor arra is gondolok, hogy már olyan rég készülők megírni a véleményemet róluk. Kivel is kezdjem?A legújabbal természetesen: Réparozi.

A gyorsétterem kb. 2 hónapja nyílt a Haller utcán, a nyitási előkészületeket reggelenként figyeltem az autóból, elsőnek új ablakok, ajtók, új külső festés (narancssárga) és egyszer csak felkerült a felírat: Réparozi .

Kolléganőimmel megnyitáskor rögtön a neten kezdtünk kutakodni a kínálata után. A honlapjuk túl egyszerű, csak az aktuális heti étlapot lehet elolvasni.

Az étterem (gyors), semmi képen nem nevezhető elegánsnak, viszont tiszta, új bútorokkal (svéd bútorok) és kedves kiszolgáló személyzettel. Belülről is a répa színvilágot követték, narancssárga minden, egy két polc a falon, amin érthetetlen módon régi rádiók csücsülnek. Valahogy beilleszthetetlen a svéd bútorüzlet imagebe.

Az étterem 11-kor nyit, de mostanság már előtte sorok állnak az ajtaja előtt, ez a házias ízeknek, a gyors kiszolgálásnak, a széles választéknak és az olcsóságának köszönhető. A környéken itt lehet a legolcsóbban egy ebédet elfogyasztani. Egy menü 790,- Ft, egy főzelék feltéttel kb. 500,- Ft, egy desszert 250-320,- Ft.

Egy példa a napi ajánlatukra:

Brokkoli krémleves,

Májgaluska leves

Zöldborsó, krumpli, sárgaborsó főzelék,

Szíciliai penne, lasange

Csőben sült karfiol,

Bakonyi pulyka

Kijevi pulyka,

Mákosguba,

Túróhab

A leveseik, főzelékeik, húsaik megfelelőek, ízletesek, minden nap van rántott sajt, gomba, pulyka, sertés, különböző saláták, többféle köret. (a lista nem teljes). A kolléganőim szerint a kifőtt tésztákat nem igazán készítik megfelelően, (valószínű túl van főzve) és a lasange, penne típusú ételeknél is minden vizes állagú. A steak krumpli sima hasáb burgonya steak fűszerrel, rengeteg fahéjat használnak, egy alkalommal gyümölcssaláta volt és mikor megkérdeztem friss gyümölcsből készítették, igen választ kaptam. Hát, lehet, hogy friss volt amikor a thai dolgozók beletették a konzervdobozba. A rántott sajtjuk viszont utolérhetetlen. Rengeteg és jól van elkészítve.

Délutánig óriási tömeg vár, hogy helyben elfogyassza az aznapi ebédjét vagy kis dobozkákba elvigyék irodáikba. A csomagolás ingyenes.

Természetesen, ez a gyorsétterem sem tökéletes, bár azok az éttermek, akik jót, változatosat akarnak főzni, és mindent gyorsan kiszolgálni a tömeg érkezésekor ejtenek hibákat. Több alkalommal láttam, hogy a fehér mosogatóban törölgetik az evőeszközöket, (tilos) a konyhai kézmosóban szennyes edények voltak (erre mosta a kezét a szakács). Viszont az is látható kintről, hogy rengeteg hűtőjük van, tehát az elkülönített hűtés megvalósul. Véleményem szerint a készétel kiadó ablak annyira kicsike, hogy akadályozza a dolgozókat a munkában.

Nyárra külső terasz is lesz, remélem a dolgozó tömegeknek lesz idejük leülni a fák alatt és elfogyasztani ebédjüket.

Értékelés: 3 pont.

Nincsenek megjegyzések: