2010. július 26., hétfő

Kérdések

Sokan kérdezik, mit szeretsz Ausztriában? Mindig elgondolkodom, tényleg mit is? A hegyeket, amik mindig gyönyörű zöldek, a felhőket, amelyek mindig kicsit sötétek és haragosak, a gyönyörű búza tábláikat vagy hogy mindig fúj a szél, úgyhogy rengeteg szélmalmuk van? Vagy az embereket, akik mindig kedvesek? Talán a szeretni való állatkertjüket, pálmaházukat? Szuper kis éttermüket a bécsi szelettel, krumpli salátával? Furcsa útjelzéseiket a kanyarodósávokban, a tökéletesen megépített alagútjaikat? Nem tudok választani. De tudom, hogy utálom az üzemeiket, mely csúf füstfelhőket eregetnek nagy kéményeiken.

Mindig mikor Ausztriában járunk bemegyünk valamelyik nagyobb élelmiszer üzletükben. Mostanában jöttem rá, mindig ugyanazokat kérdéseket teszem fel magamnak, mikor vásárolok.

Miért nem tudnak itthon nyálcsorgatóan finom gyümölcssalátákat készíteni és árulni?

Ugyanebben a hűtőpultban miért lehet válogatni az isteni krémek közül? Tojáskrém, medvehagymáskrém, tonhalas krém, rákoskrém, lazacoskrém stb?

Miért árulnak a barbecue szósz mellett ungarische szószt?

Itthon miért nem lehet kapni a kakaós/ karamellás/ madártejes tejen kívül pina colada-s tejet, ami nagyon jó, ha valakit nem bánt a tej-ananász-kókusz keveréke.

Tudom, hogy itthon sokféle Vöslauer ásványvizet, de szilvás-barackosat miért nem?

Vagy ne is említsem az Almdudler nevű almafröccsüket?

Emlékszik még valaki a Jasa textilfrissítőre, eltűnt a polcokról, azóta sem született itthon tökéletes utódja. A Lenor gyárt ilyen terméket, bár Magyarországon nem kapható.

Sokszor megkérdezem, hogy az apfelmus /almapüré –t vajon mire használhatják?

Vagy, hogy a hűtőpultokban tálcákon feltekert sertésbőrből mit is készítenek?

A Maxima újság ott miért 1 euróba kerül?

Továbbá nagyon érdekelne, hogy a hatóságok ott miért engedik meg, itthon meg miért nem, hogy ha megéhezem az üzletben legálisan ehessek. A felvágottas pultnál többféle péksüteményből lehet választani és felvágottat beletetetni, miután megkapta a vásárló, jó étvággyal lehet falatozni vásárolgatás közben. Mindezt 0,65 centért. Persze tudom én, evés közben köpködhet a kedves vásárló, főleg ha nincs egyedül és beszélget, gondolom itthon azért nem engedélyezik…

Szóval sok-sok kérdés kavarog a fejemben, miközben szalámis zsömlémet rágcsálom a pultsorok között, persze némán….

Nincsenek megjegyzések: